Preokret Mundijala: Smatran prosječnim, na Mundijalu oduševio - Danas se velikani otimaju za njega!

Zvijezda postaje najveći hrvatski transfer, popis klubova koji ga žele je spektakularan! Nakon igara na Svjetskom prvenstvu teško ćemo ga zadržati, priznao je Eintrachtov direktor Bobić!


Eintracht Frankfurt još nije primio nijednu ponudu za Antu Rebića , tvrdi Fredi Bobić , ali sportski direktor bundesligaša priznaje da će biti teško zadržati napadača ovo ljeto.
Dvadesetčetverogodišnjak je za Eintracht zabio 12 golova, u Frankfurt je stigao na posudbu iz Fiorentine , a nakon isteka posudbe Nijemci su otkupili njegov ugovor. Rebićeve majstorije na SP-u dodatno su podigle njegovu reputaciju.A najveću pažnju je privukao sjajnim golom u pobjedi nad Argentinom 3:0. Za napadača su navodno zainteresovani Manchester United, Arsenal, Tottenham i Napoli, a listu predvodi Bayern koji je, prema nekim medijima, spreman ponuditi i 50 miliona eura za Hrvata.

Iako Rebić ima još tri godine ugovora s Frankfurtom, Bobić je svjestan da će biti teško odbiti stigne li velika ponuda. "Sretan sam zbog Rebića i njegovog uspjeha s reprezentacijom," rekao je Bobić za Sport1 ."Igrači i trener prate Svjetsko prvenstvo iz trening kampa u SAD -u, a naravno, posebno su uzbuđeni zbog Rebića." "Zasad nije bilo nikakvih ponuda, a nadamo se da će Ante biti s nama i sljedeće sezone, ali svjesni smo da se puno toga može promijeniti kada veliki klub dođe s ponudom." 

"Nažalost, financijski ne možemo konkurirati velikima, ali to nije ništa novo." Ode li za 50 miliona eura, Rebić će postati najveći hrvatski transfer u povijesti. Na vrhu su sada Kovačićev (31 milion) i Modrićev (30 miliona) transfer u Real.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.