Povratak velikana: Juventus se uzdiže na evropski vrh - Posao decenije promijenio sve u klubu!

Transfer Cristiana Ronalda u Juventus koštao je Staru damu itekako mnogo novca, ali istodobno će klubu dati snažan financijski impuls!


Sa Ronaldom dolazi popularnost kakvu vjerovatno nisu imali u svom postojanju. Zapravo, cijela Italija će profitirati od ovog transfera.
A samo cijene dionica Juventusa porasle su za 35 posto u jednoj sedmici. Budući da su intenzivne glasine počele seliti Cristiana Ronalda iz Reala u Juventus, cijena klubskih dionica velikana iz Torina počela se lagano penjati.Do danas, kada je talijanski prvak službeno potvrdio dolazak portugalske zvijezde, cijena za jednu dionicu je porasla za čak 35 posto u samo sedam dana! Dionice Juventusa dosegli su najvišu cijenu nakon maja 2017.

A tada je klub stigao do finala Lige prvaka gdje je izgubio upravo protiv kluba sa kojim su sada poslovali – Real Madrida. Možemo reći kako je Real zaslužan za porast dionica Juventusa koje su dan trgovanja na berzi završile sa cijenom od 0,898 eura po dionici.U dvije godine, Juventus će platiti 100 miliona eura za Real Madrid, a dodatnih 12 miliona eura je u igri u slučaju bonusa. Sve zajedno, uključujući i igračevu platu, bi trebao pomoći finansirati sponzor kluba Fiat.

Fiat je navodno preuzeo breme igračeve plate na svoju odgovornost, te će tako Ronaldu u 4 godine isplatiti 120 miliona eura što je zaista impresivna brojka, čak su se i radnici u sindikatu Fiata pobunili protiv ove odluke kluba!

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.