Njemu je najgore: Dok Kane čeka titulu najboljeg strijelca - Hrvat je najveći gubitnik Mundijala!

Svjetsko prvenstvo u Rusiji će ostati zapamćeno po mnogo čemu, prvobitno raznim rekorderima koji su obilježili ovo prvenstvo!


Jedan od prvih koji je počeo ovo svjetsko prvenstvo bio je Cristiano Ronaldo koji je postigao protiv moćne Španije tri pogotka!
Veliki Englez Harry Kane čeka kraj prvenstva, sa kojega je sinoć na njegovu žalost dosta grubo izbačen, kako bi vidio da li je baš on najbolji strijelac ovog prvenstva, a za sada vodi sa čak 6 zabijenih pogodaka.Dok mnogi se vesele zbog pobjeda ili samo rekorda svojih ekipa, jedan igrač je nesretan zbog toga što je njegov tim u finalu. Mnogi već pretpostavljaju o kome se tu radi, čovjeku koji je sam sebi najbitniji i koji je veći od tima!

Njegovo ime je Nikola Kalinić. Nikola je bio jedan od izabranih dvadesetitri igrača zlatne generacije Selektora Zlatka Dalića, koji sada može samo na televiziji da prati finale Mundijala sa kojeg je u blago rečeno otjeran.Šta se tu zapravo desilo? Nikola Kalinić je pozvan od strane svog selektora da uđe u igru u osamdeset i nekom minutu i dok bi svakom drugom igraču na svijetu bila velika čast da zaigra za svoj grb i zastavu, njemu to nije bilo.

On je to shvatio kao uvredu za svoj "igrački kvalitet", i odbio je selektora koji je Hrvatima uručio direktnu kartu za finale u Moskvi i sada nakon svega što je reprezentacija prošla, Kalinić je ispao ponajveći gubitnik Mundijala, čovjek koji sa svog kauča posmatra tuđe uspjehe i navija protiv svog tima! 

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.