Ni VAR ne pomaže: Mnogi varaju na Mundijalu - Pa čak i na penalima!

Ni VAR nije pomogao: Subašić i Schmeichel su varali prilikom branjenja penala!U nedjelju je na Svjetskom prvenstvu na susretima Rusija - Španija i Danska - Hrvatska izvedeno čak 19 udaraca s bijele tačke.


Od 19 penala, trebalo ih je ponoviti čak 15! Varali su Danijel Subašić (Hrvatska), Kasper Schmeichel (Danska) i Igor Akinfejev (Rusija) pri izvođenju penala.
Jedino je španski golman David De Gea poštovao pravila u svim pokušajima osim pri jednom. Nogometna pravila su jasna - golman mora ostati na crti sve dok izvođač penala ne udari loptu, ali nabrojano društvo izlazilo je s gola puno prije kontakta lopte i izvođačeve noge.Raniji izlazak sa crte pomaže čuvarima mreže jer smanjuje prostor za udarac i sužava kut kako bi se lakše obranio udarac. Subašić je tako varao pri odbranama svih triju zaustavljenih penala. Trebao se ponavljati i jedanaesterac kojeg je Luka Modrić promašio u produžecima jer je i Schmeichel ranije izašao s crte.

Drugi Modrićev pokušaj, onaj iz raspucavanja, jedini je u kojem nije bilo kršenja ovog pravila na susretu Danske i Hrvatske. Uprkos videotehnologiji, nijedan odbranjeni penal nije ponovljen što je zaista čudno.DANSKA - HRVATSKA 1) Christian Eriksen promašio - Subašić izašao s crte 2) Milan Badelj promašio - Schmeichel izašao s crte 3) Simon Kjaer zabio - Subašić izašao s crte 4) Andrej Kramarić zabio - Schmeichel izašao s crte 5) Michael Krohn-Dehli zabio - Subašić izašao s crte

6) Luka Modrić zabio - Schmeichel OSTAO NA CRTI 7) Lasse Schone promašio - Subašić izašao s crte 8) Josip Pivarić promašio - Schmeichel izašao s crte 9) Nicolai Jørgensen promašio - Subašić izašao s crte 10) Ivan Rakitić zabio - Schmeichel izašao s crte

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.