NAJBOLJI I NAJGORI: De Gea neprepoznatljiv - Statistika koja Špance tjera na suze!

Katastrofalna statistika je zatekla sve navijače Španije kao i Manchester Uniteda - Šta se dešava sa De Geom u Rusiji? 


David de Gea je sasvim sigurno jedan od trojice najboljih golmana na svijetu, mnogi će reći i da je najbolji.
Ali na Svjetskom prvenstvu mu se dešavaju neke čudne stvari koje mu nikako ne pristaju. Na dosadašnje tri i po utakmice na Svjetskom prvenstvu (Portugal, Iran, Maroko i Rusije) De Gea je užasan.De Gea je primio čak šest golova ali još je čudnije to što je upisao samo jednu odbranu. Španija je u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva dozvolila protivnicima da joj upute ukupno sedam udaraca u okvir gola.

A De Gea je od toga samo jednom uspio da spriječi pogodak. Usporedbe radi, De Gea je sezoni iza nas braneći za United zaustavio oko 80% udaraca u okvir gola što je svakako impresivan rezultat glavne zvijezde kluba.Daleko od toga da je De Gea u Španskoj reprezentaciji jedini krivac za sve te primljene golove, ali prisjetimo se nekih njegovih kikseva protiv Portugala kada ga je bivši igrač Uniteda ruinirao i gdje su završili (3:3)...

Unatoč tome David de Gea je i dalje jedan od najtraženijih golmana na svijetu i pitanje je koliko će se zadržati u Manchester Unitedu ukoliko samo dođe dovoljno dobra ponuda - A Real ga već neko vrijeme opasno ima na oku. 

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.