NA TRONU: Sa 19 godina dominantan - Mbappe srušio i najboljega!

Da li je on uopšte normalan? Znate li koliko je na sat Mbappe protutnja kroz odbranu Gaučosa? Čovjek ili raketa? 


Voljeli bismo da možemo reći da se jučer Usain Bolt ukazao na Kazan Areni u liku i djelu Kyliana Mbappea, ali čak ni to ne bi bila istina, već je Francuz bio brži i od Jamajčanina u nekim trenucima.
Svi koji čitate ovaj tekst vjerovatno ste jučer gledali fudbalsku poslasticu u prvom meču osmine finala Svjetskog prvenstva u kojem je Mbappe poslao kući velikog Lionela Messija i to na kakav način.Otamendi, Macherano, Mercado, Rojo i kompanija će dobro zapamtiti trenutak sa početka meča kada je Mbappe odlučio da testira koliko su brzi. 19-godišnjak se tada pretvorio u Ferrarija i kao vjetar proletio pored veznog reda i odbrane Argentine.

 A Rojo ga je na kraju barem uspio oboriti te je dosuđen penal za Trikolore. Mnoge je interesovalo koliko brzo je Mbappe trčao u trenutku kada je prozujao pored Argentinaca, a sada je i taj podatak otkriven.Kako prenosi Twitter profil 8Fact Football WC, koji se bavi statistikama na Svjetskom prvenstvu, Mbappe je jučer trčao 38 km/h dok je prolazio kroz odbranu Gaučosa. Ako je vjerovati ovom podatku, Mbappe je oborio i rekord najboljeg Arjena Robbena koji je prije četiri godine u Brazilu protiv Španije trčao 37 kilometara na sat.

Ono što je još zanimljivije, Bolt je prilikom maksimalne brzine trčako brže od prosječne brzine Usaina Bolta u trci na 100 metara. Podsjetimo, ovo čudo od djeteta ima trenutno samo 19 godina.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.