LUDI NAVIJAČI: Slučaj Andres Escobar se ponavlja - Igrači u strahu da se vrate kući!

Opet se isto dešava kao prije 20 godina: Prijetnje smrću fudbalerima koji su promašili penale - Bacca i Uribe u teškoj situaciji!


Kolumbijski fudbaleri Carlos Bacca i Mateus Uribe dobili su prijetnje smrću nakon što su promašili penale protiv Engleske u osmini finala Svjetskog prvenstva.
Nakon izgubljene utakmice bilo je očekivano da će doći do prijetnji Bacci i Uribeu, a to se ispostavilo i kao tačno jer su nakon meča stizale brojne prijetnje. Jasno su im poručili da se "ne vraćaju kući" jer bi mogli izgubiti život.Također, pojedine poruke poručuju da izvrše samobuistvo i podsjećaju na smrt Andresa Escobara koji je 1994. godine ubijen zbog autogola protiv SAD-a. Andres Escobar, onaj "drugi" Escobar, je bio prije svega sportista.

Fudbaler. Bili su dobri kolumbijci. Toliko dobri, da bi možda i uradili nešto više - samo da nisu bili okovani strahom. U dvadeset i šest mečeva koji su prethodili tom svetskom prvenstvu, Kolumbija je upisala samo jedan poraz.Sa tim kobnim autogolom zbog čega je momak po povratku u Kolumbiju stradao. Ove prijetnje svakako treba shvatiti ozbiljno. Kolumbijska policija je najavila istragu protiv osoba koje su uputile prijetnje.

Ali ništa ne može vratiti sinoćnji meč u kojem je ova selekcija jednostavno imala manje sreće od Engleza. Bacca i Uribe će posebno pamtiti 3. juli i njihova imena će ostati upamćena kao tragičari jedne generacije.

Pokreće Blogger.