LEGENDA OTKRILA: Pokazao prstom u glavnog krivca za poraz Brazila - Njemu možete zahvaliti!

Legendarni napadač "patetičnog" igrača okrivio za nedosuđeni penal Brazilu i sam poraz - "Upravo zbog njega nisu dobili penal nakon pregledavanja VAR-a" 


Brazil se sinoć u četvrtini finala oprostio od Svjetskog prvenstva u Rusiji. Bolji od Titeovih izabranika bili su reprezentativci Belgije koji su sa 2:1 prošli u polufinale.
Istina, Brazil je napadao većim dijelom utakmice, posebno u drugom poluvremenu, ali Karioke nisu uspjele stići zaostatak od dva gola, a nadu im je dao pogodak Renata Augusta u 76. minuti. Ipak, Brazil je mogao dosta ranije smanjiti na 2:1 pošto je Vincent Kompany grubo startovao na Gabriela Jesusa pred golom Belgije.A u prvi mah su Brazilci pomislili da su dobili penal. Sudija Milorad Mažić je nakon pregledavanja snimka ipak pokazao na gol aut, vjerovatno jer je lopta već pobjegla Gabriel Jesusu prije starta Kompanyja.

Ipak, ovakva odluka Milorada Mažića je izazvala dosta kontroverzi, a legendarni engleski napadač Alan Shearer smatra da je krivac za ovakvu sudijsku odluku Neymar zbog svog pretjeranog valjanja i simuliranja prekršaja."Da li je pretjerano? Apsolutno je patetično. Nema sumnje u njegove sposobnosti, on je veličanstven igrač, ali zaista je patetično kada se valja po podu kao da je u agoniji", prokomentarisao je legendarni napadač.

Te je dodao: "Upravo zbog one glume prilikom jednog starta nešto ranije nisu dobili penal nakon pregledavanja VAR-a pet ili deset minuta kasnije. Svaka 50-50 odluka će nakon toga ići na štetu Brazila. On takvim stvarima ne pomaže svojoj ekipi. Ne pomaže im glumom i pokušajima varanja".

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.