KRIZA U EKIPI: Veliki izazov pred finale Mundijala - Heroj polufinala povrijeđen!

Uznemirujuće vijesti za sve navijače Hrvatske pred veliko finale Jedan od glavnih igrača 
povrijeđen!


Hrvatska reprezentacija našla se u iznenadnim problemima pred finalnu utakmicu Mundijala protiv Francuske.
Naime, kako prenose hrvatski mediji, Perišić se povrijedio i završio je u bolnici dan poslije utakmice protiv Engleske. On je osjetio zatezanje u bedru tokom susreta protiv Engleske te mu je ukazana medicinska pomoć tokom meča.Ali očito je problem nešto teži pa je Perišić upitan za finalnu utakmicu. Podsjetimo da je jučer selektor Zlatko Dalić poručio da dosta igrača ima problema sa povredama, ali da niko nije htio izaći iz igre protiv Engleske jer je "adrenalin toliko jak da ne znaju ni boli li ih šta".

"Ne znam kakvo je pravo stanje sa povredama, vidjet ćemo sutra", poručio je tada Dalić. Ipak, bivši doktor ruske reprezentacije Jurij Vasilkov smatra da je povredu kakvu je dobio Perišić nemoguće izlječiti za tri dana."Takvu je povredu nemoguće sanirati za tri dana. Radi se o najdužem mišiću u našem tijelu koji ima ključnu ulogu u pomicanju kuka. Mislim da je nemoguće da Ivan zaigra protiv Francuske. Čak i ako doktori hrvatske reprezentacije budu koristili blokade, analgetike, čini mi se da je stvar neizvediva.

Ipak, finale Mundijala je finale Mundijala. Ko zna?'', poručio je u razgovoru za sport-express.ru Vasilkov. Ukoliko Perišić ne bude mogao igrati moguće je da će onda u napadu Hrvatske zaigrati Mandžukić, Rebić i Kramarić. Svemu dodajmo da je nastup u finalu upitan i za Ivana Strinića.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.