KA DNU: Dok velikan pada sve niže - Zna se ko je najbolje tu prošao!

Dok klub i navijače čeka neizvjesnost, brojke pokazuju ko je najbolje prošao... I dalje nema koraka naprijed kada je Milan u pitanju.


Rocco Commisso se oglasio saopštenjem u kome je razjasnio situaciju i optužio Lija Jonghonga da minira pregovore, mijenja uslove.
Američki biznismen koji ima mnogo novca je pristao na to da Kinezu ostane 15 do 20% akcija, ali je onda sadašnji vlasnik tražio više i Calabrese koji je među 400 najbogatijih ljudi na svijetu se povukao iz pregovora.Spekuliše se da Li radi po nalogu fonda Eliot kome duguje novac i koji bi u slučaju da Milan ne isplati dugove (do kraja radne nedelje, do petka bi trebalo da uplate 32 miliona) praktično preuzeo Milan i onda diktirao uslove oko cijene.

Ovaj investicioni fond radi na gotovo zelenaškim kamatama, Milan i Li su im dužni 300 miliona, jasno da bi mogli da zarade najmanje još 200 ako im klub padne u ruke i prodaju ga zainteresovanim investitorima.Najbolje je prošao Silvio Berluskoni, oslobodio se igračke koja je jela novac, uz to, Milan je od 2012. uz gubitke izgubio vrijednost i prestiž. Ipak, na kraju je Berluskoni izvukao 600 miliona evra, pa je njegov Fininvest godinu završio sa profitom od blizu 700 miliona evra, dok je prethodnu, 2016. izgubio više od 100 miliona.

Zbog svega toga, on je na kraju pobjednik, ali jasno je i da navijači Milana i pored svega što je donio i uspjeha koje je napravio i njega krive za ovu situaciju, na kraju krajeva, Milan je izbačen iz Evrope, ne samo zbog gubitaka od prošle sezone, već prethodne tri kada je Berluskoni bio vlasnik.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.