Hazard iznenadio navijače: Sad igram protiv Francuske - A navijao sam za njih više nego za Belgiju!

Edena Hazarda ostavio bez riječi svoje navijače "Braća i ja smo više navijali za Francusku, nego za Belgiju"


Eden Hazard član je reprezentacije Belgije i slavnog Chelseaja, a u današnjem fudbalu smatra se za jednog od najboljih na svijetu.
Hazard svojim sjajnim partijama privlači pažnju najvećih europskih klubova, pa i nije čudo što u posljednjih nekoliko godina Real Madrid ima ogromne želje da ga dovede. Eden Hazard odrastao je na francuskom govornom području u Belgije.A kada se tome doda da je odrastao nekada krajem prošlog milenijuma nije ni čudo što je kao mali navijao za reprezentaciju Francuske i zašto je radije oblačio plavi dres, nego ovaj crveni koji nosi sada.

I u svoju fudbalsku karijeru Hazard je krenuo iz Francuske pošto je sa 12 godina zaigrao sa Toulouse, pa je potom prešao u Lille iz kog je otišao u Chelsea gdje igra i dan danas. Hazard će u polufinali igrati upravo protiv reprezentaciju za koju je navijao od malih nogu."Braća i ja smo više navijali za Francusku, nego za Belgije pošto smo odrastali 1998. godine. U to vrijeme nije bilo dresova Belgije. Ne želim naravno da nipodaštavam tadašnje igrače Belgije, ali Francuzi su tada bili vrh", kaže Hazard.

Danas, kada sa svojom reprezentacijom igra najvažniji meč u posljednjih nekoliko godina, Hazard je svjestan da je ispred njih reprezentacija sa sjajnim pojedincima, ali istakao je jednog. "Pratim to što Mbappe radi. Sjajan je.

Ako je on gledao moje klipove kada je bio manji, sada ja gledam njegove. Siguran sam da nikada nismo gledali takvo nešto u modernom fudbalu", zaključio je Hazard.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.