Guardiola sprema senzaciju: Britanci uvjereni - City daje preko 120 miliona za dva nova pojačanja!

Vjetrovi sa Britanskih ostrva donose najnoviju senzaciju: City do kraja sedmice dovodi dva sjajna pojačanja za 123 miliona eura  


Engleski prvak Manchester City bi u narednu sezonu trebao ući još jači nego što je bio prošle, kada se prošetao do naslova prvaka.
Ako je vjerovati pisanju britanskih medija, Građani bi do kraja ove sedmice trebali predstaviti dvojicu novih fudbalera s kojim bi se konkurencija u ekipi dodatno pooštrila a tendencija na ušati trofej dodatno porasla.Manchester City je, navodno, dogovorio dovođenje Jorginha iz Napolija kojeg bi trebali platiti 55 miliona eura. Brazilski fudbaler je trenutno na odmoru u domovini, ali je već predao zahtjev za transferom na Etihad gdje će godišnje zarađivati 4.2 miliona eura.

To je mnogo više od dosadašnje plate koju je imao u Napoliju (1.6). Drugo veliko pojačanje Cityja trebao bi biti Riyad Mahrez, koji je i zimus bio veoma blizu dolaska na Etihad ali ga tada Leicester nije pustio da ode.Alžirac je kratko bio u štrajku, propustio je nekoliko treninga i utakmica a onda se vratio i korektno odradio sezonu do kraja, iako nije nikakva tajna da se odavno zasitio igranja na King Poweru.
Leicester je za Mahreza u januaru tražio 80 miliona eura ali to je bilo previše.

Pa bi sada bivši engleski prvak trebao pristati na obeštećenje od 68 miliona eura koliko City daje za njega. Ni Jorginho, ni Mahrez nisu na spisku Napolija i Leicestera za početak novih priprema, što je jasan znak da se neće još dugo zadržati u svojim klubovima.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.