Barca sve jača: Dobre vijesti za Katalonce - Tuchel pušta finalistu Mundijala!

Tuchel pušta zvezdu PSG-a da pređe u Barcelonu! Novi trener francuskog prvaka želi da proda veznog igrača, i to baš Barceloni. 


Parižani pokušavaju da pojačaju sastav iz sezone u sezonu. Liga Prvaka im je glavni cilj, kad se pogleda koliko su uložili čudno je što već nisu osvojili, ali možda baš ova sezona bude njihova.
U francuskom prvenstvu dominiraju, tu osim Monaca i nemaju pravu konkurenciju, ali ostaje da probaju da osvoje "ušati pehar". Izgleda da će se odreći usluga jednog od najperspektivnijih igrača na svojoj poziciji.Naime, Adrien Rabiot, kako smo juče prenijeli je dogovorio lične uslove sa Barcelonom. On je zahtjevao oko 7 miliona godišnje, tačnije 600 hiljada mjesečno. Igrač i klub su uspjeli da dogovore lične uslove.

A sada još jedan pomak u realizaciji ovog transfera, klub će prihvatiti ukoliko Barcelona ponudi 40 miliona evra za ovog dvadesettrogodišnjeg veznog igrača! Vjerujemo da ovo za Barcelonu ne predstavlja problem, kao i da se uskoro očekuje da Rabiot obuče dres katalonskog kluba.Thomas Tuchel je izjavio da ovog Francuza ne vidi kao prioritet, kao i da ukoliko klub dobije odgovarajuću ponudu za njega, da se slaže da on napusti ovaj tim. Rabiot ima samo 23 godine, ali je već uspio da sakupi 200 nastupa za prvi tim PSG-a.

Mlad je, perspektivan, ima dovoljno iskustva, i što je najbitnije odgovara profilu igrača koga Barcelona želi. Da li će upravo ovaj igrač biti naslednik velikog Andreasa Inijeste koji je ovog ljeta napustio Barcelonu?!

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.