Argentinci putuju kući: Mundijalska bajka završena - Statistika je otkrila glavnog krivca!

Zanimljivi podaci su izašli na vidjelo - Statistika je sasvim jasna: Messi je većinom šetkao po terenu! 


Lionel Messi, kako sada stvari stoje, nikada neće podići u svome životu trofej prvaka svijeta u fudbalu.
Jedan od najboljih fudbalera svih vremena sa 31 godinom je doživio još jedan neuspjeh sa nacionalnim timom Argentine, koji je eliminisan u osmini finala Mundijala u Rusiji. Fudbaler Barcelone se nije proslavio na Mundijalu.Postigao je Messi samo jedan gol, ali je odigrao veoma slabo ovo svjetsko prvenstvo. Interesantno, Lionel Messi je u Rusiji većinom samo hodao po terenu, a statističari su sve jako dobro izračunali i provjerili.

Lionel Messi je na Svjetskom prvenstvu  u Rusiji "pretrčao" 31,618 kilometara, ali čak 58 procenata od toga broja je on hodao, odnosno tačnije 13,398 kilometara. Hod se mjerio brzinom od 0 do 7km/h.Također, 25 procenata, odnosno 8,134 kilometra je trčkarao brzinom od 7 do 15km/h, a samo 612 metara je pretrčao iznad 25 km/h. Najveću brzinu dostigao je u utakmici protiv Francuske od 28,37km/h u jednom od 28 sprintova koje je napravio u ovom meču.

Sada se čeka Messijeva odluka o daljem nastupanju za nacionalni tim, ali sve su prilike da čarobnjaka iz Rosarija više nećemo gledati u dresu Gaučosa jer za sledeće svjetsko prvenstvo ne očekujemo da će Argentinac igrati zbog godina.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.