ŽIVOTNA PRILIKA: Prvi čovjek Rima na raskršću - Velikan obara svjetski rekord!

Ako veliki golman - Alisson Becker uspije da napusti Romu, onda će njegov prvi izbor svakako biti Real Madrid, javlja Marca. 


 Sjajni Romin golman imao je fantastičnu sezonu u Seriji A i Ligi prvaka, ali ovog bi ljeta mogao da ode iz rimskog kluba.
Imajući u vidu da je sve veći interes u svijetu za njegovim posebnim uslugama. Nakon Svjetskog prvenstva, Alisson bi se umjesto u Rim mogao zaputiti prema Madridu. Navodno je Real spreman da ga kupi i to za vrtoglavih 90 miliona eura.Prema španskom listu Marca, Alisson ima veliku želju da, kao većina Južnoamerikanaca, karijeru nastavi u Real Madridu. Za Beckera se još zanimaju i drugi velikani kao Liverpool, te Chelsea ali oni nisu tu jedini.

Međutim Brazilac odlučan da pređe u redove evropskog prvaka. Ono što se sada sa sigurnošću može sada reći, da Alisson Becker broji posljednje dane na Olimpicu i samo je pitanje u kojem klubu će završiti.Sjajne odbrane u rimskom klubu promovisale su ga u prvog golmana reprezentacije Brazila. A prema vlastitom priznanju, za to je zaslužan i Edin Džeko!“Svakodnevno se na treningu Edin Džeko i ja kladimo ko će biti uspješniji.

Pokušava mi postići gol, a činjenica da je on na drugoj strani tokom treninga može vam samo pomoći da dodatno napredujete”, priznao je Alisson. “Alisson je trenutno jedan od najboljih golmana na svijetu. 

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.