WENGER U ČUDU: Emery ide na sve ili ništa - 12 igrača leti iz kluba!

Kako se bliži nova sezona 2018/2019 najavljene su promjene - Čak 12 fudbalera u nedjelju napušta Arsenal!


Španski stručnjak Unai Emery prije nekoliko sedmica zvanično je izabran za novog trenera Arsenala nakon što je Arsene Wenger odlučio da napustio Topnike.
Emery je prije Arsenala vodio Paris Saint Germaina s kojim je osvojio sve što je mogao u Francuskoj, no izostao je rezultat u Ligi prvaka. Španski stručnjak nije dugo bio bez posla jer je samo nekoliko dana kasnije zvanično potvrđeno da je novi trener Arsenala.Očito je Emery već odlučio da napravi velike promjene u Arsenalu, a zajedno s čelnicima kluba donio je odluku koji igrači neće dobiti novi ugovor. Najveće iznenađenje je sigurno Jack Wilshere koji se nije uspio dogovoriti s Topnicima oko nastavka saradnje.

Nevjerovatno zvuči da će sa završetkom sutrašnjeg dana čak 12 fudbalera zvanično napustiti Arsenal, nevjerovatna je i informacija da će doći do ovoliko velike tj drastične promjene u odnosu na Wengerovu viziju Arsenalu.Igrači koji napuštaju Arsenal su: Marc Bola, Santi Cazorla, Alexander Crean, Vlad Dragomir, Aaron Eyoma, Yassin Fortune, Ryan Huddard, Chiori Johnson, Hugo Keto, Per Mertesacker, Tafari Moore i Jack Wilshere.

Pred Arsenalom i Unaiem Emeryjem je sada baš veliki izazov, sledeća sezona će biti ključna za trenerove budućnost u klubu. Dovoljno je reći da su igrači i navijači ovog kluba veoma gladni pobjeda.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.