Trnovit put: Zvijezda koju svi potcijenjuju a ne znaju šta je prošao - Krao sam, majka me ostavila!

Bivši reprezentativac Švedske Zlatan Ibrahimović je ispričao neke stvari iz privatnog života u prošlosti. Napadač LA Galaxyja se tako prisjetio kako je kao dječak trčao kod majke da jede i kako je krao bicikle.


"Moja majka je bila čistačica, otac je radio na održavanju zgrada. Nisu bili tu stalno jer su morali da rade i vode računa o novcu.
Živio sam kod oca i trčao kod majke da jedem i onda se ona žalila da jedem za četvoro pa me je izbacila i nije mi bilo dozvoljeno da jedem sve i svašta", prenosi ESPN Ibrahimovićevu izjavu. "Kod oca je u frižderu uvijek bilo piva, mlijeka, hljeba i putera. To bi bio i doručak, ručak i večera.Ipak, davao je sve od sebe da imam dobro djetinjstvo i zato sam mu zahvalan. Nismo imali više od toga", tvrdi Ibra. Opisao je i svoj život u 'getu'. "Došao sam iz kraja koji nije bio bogat, ljudi to zovu 'geto', ja zovem 'raj' jer se osjećam kao kod kuće.

Tamo mogu da budem ja čak i sada. Ne tražite poštovanje, borite se za njega. Morate da se borite za sebe i da budete dominantni. Fudbal je bio samo stvar koju sam volio da radim", poručuje Ibra. "Otac nije imao novca da kupi jedan i onda sam izlazio na ulicu i vrebao prvu priliku da ukradem neki, ukrao sam, otišao na trening i vratio se.Kad su me uhvatili rekao sam 'pozajmio sam bicikl, nisam ga ukrao, evo uzmite ga'. Besplatno iznajmljivanje", priča Ibrahimović. "Možete da izvadite nekoga iz geta, ali geto iz njega nikad. U Los Angelesu do sada nisam imao nikakvih problema, ali ako me recimo ne puste u neki restoran, kupiću ga i pretvoriti u parking", poručio je Zlatan.

"Otac nije imao novca da kupi jedan i onda sam izlazio na ulicu i vrebao prvu priliku da ukradem neki, ukrao sam, otišao na trening i vratio se. Kad su me uhvatili rekao sam 'pozajmio sam bicikl, nisam ga ukrao, evo uzmite ga'. Besplatno iznajmljivanje", uz smijeh se prisjeća Ibra.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.