STRANCI SIGURNI: 23 Balkanca koja bi harala Mundijalom - Ekipa za strah i trepet!

Kada bi postojala, reprezentacija Jugoslavije bi sigurno bila jedan od prvih kandidata za osvajanje Mundijala u Rusiji.


Ipak, obzirom da ne postoji, možemo samo nagađati šta bi bilo kad bi bilo, a time su se malo poigrali i inostrani medji.
Gotovo svaki put pred veliko takmičenje pravi se idealan sastav bivše Jugoslavije i procjenjuje se dokle bi ta selekcije mogla da dođe. Ovog puta da se zabavi time odlučila je stranica Sportseeda.com.


Ona je napravila listu od 23 igrača koja bi bila pozvana u reprezentaciju bivše Jugoslavije za Svjetsko prvenstvo, a među pozvanim bila bi četiri reprezentativca Bosne i Hercegovine i to Asmir Begović, Sead Kolašinac, Miralem Pjanić i Edin Džeko.

 Lista od 23 igrača bi se sastojala od igrača različitih nacionalnosti: Golmani: Jan Oblak (Slovenia/Atletico Madrid), Danijel Subašić (Hrvatska/Monaco) i Asmir Begović (Bosna i Hercegovina/Bournemouth),Odbrana: Šime Vrsaljko (Hrvatska/Atletico Madrid), Dejan Lovren (Hrvatska/Liverpool), Stefan Savić (Crna Gora/Atletico Madrid), Branislav Ivanović (Srbija/Zenit Saint Petersburg), Matija Nastasić (Srbija/Schalke), Aleksandar Kolarov (Srbija/Roma) i Sead Kolašinac (Bosna i Hercegovina/Arsenal),

Vezni red: Miralem Pjanić (Bosna i Hercegovina/Juventus), Ivan Rakitić (Hrvatska/Barcelona), Mateo Kovačić (Hrvatska/Real Madrid), Luka Modrić (Hrvatska/Real Madrid), Marcelo Brozović (Hrvatska/Inter Milan), Nemanja Matić (Srbija/Manchester United), Sergej Milinković-Savić (Srbija/Lazio) i Dušan Tadić (Srbija/Southampton),

 Napad: Edin Džeko (Bosna i Hercegovina/Roma), Ivan Perišić (Hrvatska/Inter Milan), Mario Mandžukić (Hrvatska/Juventus) i Stevan Jovetić (Crna Gora/Monaco).

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.