Odluka UEFA-e na stolu: Nije crno - Ali jedan ipak mora da ide!

Paris Saint Germain mora prodati igrača u vrijednosti 60 miliona eura da bi izjegao kaznu koju im je spremila UEFA!


Francuski fudbalski prvak PSG mora u sljedeća dvije sedmice prodati igrača u vrijednosti 60 miliona eura kako bi zadovoljio pravilo Financijskog ''fair-playa'' i izbjegao kaznu Europskog fudbalskog saveza (UEFA) u budućnosti.
Paris Saint Germain je, zasada, pošteđen sankcija, ali će biti pod posebnom pažnjom zbog rekordnih transfera u kojima su prošlog ljeta dovedeni Neymar i Kylian Mbappe, za 222 miliona, odnosno 180 miliona eura odštete.UEFA je prošlog septembra otvorila istragu zbog tih transfera. "Financijski utjecaj transfera provedenih u ljeto 2017., uključujući i sljedeći prijelazni rok te zadovoljavanje načela nezaduživanja za sljedeću financijsku godinu.

Ostat će pod posebnom pažnjom i istragom u sljedećim sedmicama", stoji u UEFA-inom priopćenju. UEFA je službeno zatvorila istragu nad PSG-om zaključivši da se neravnoteža između onoga što je klub potrošio i onoga što je zaradio, može svesti pod zajednički nazivnik "prihvatljivog odstupanja" za protekle tri financijske godine.No, da bi zadržali tu ravnotežu u tekućoj financijskoj godini, koja završava 30. juna, vlasnici Paris Saint Germaina će morati zaraditi 60 miliona eura od prodaje igrača a jedno od čestih imena koje se pojavljivalo u navodima bio je Cavani.

Za razliku od PSG-a, Olimpique Marseille nije uspio izbjeći kaznu te će morati platiti 100.000 eura, zbog blažeg kršenja pravila o uravnoteženoj bilanci, a Galatasaray i Maccabi Tel Aviv će morati "u nagodbu" kako bi zadovoljili uvjete Financijskog ''fair-playa''.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.