Ronaldo iznenadio: Nahvalio ljutog rivala - Mogao bi da osvoji Zlatnu Loptu!

 Portugalac nahvalio jednog od najvećih trenutnih rivala - On bi svakako mogao da osvoji Zlatnu loptu!


Cristiano Ronaldo je u jednom današnjem intervjuu naglasio da bi Mohamed Salah mogao da osvoji Zlatnu loptu.
Godinama je Zlatna lopta rezervisana za Lea Messija i(li) Cristiana Ronalda, no ozbiljno se u tu trklju uključio i Salah ove sezone, koji je u dresu Liverpoola naprosto eksplodirao. Primijetio je to i Portugalac.Tako da je kazao da bi upravo reprezentativac Egipta konačno mogao da dođe do prestižne nagrade. "Salah je jedno od otkrića ove godine. Mnogo ljudi govori o trci Ronalda i Messija, ali postoje i drugi igrači.

Nisu jedino Ronaldo i Messi kandidati za tu nagradu, drugi igrači mogu da osvoje Zlatnu loptu i Salah je svakako jedan od njih", rekao je Ronaldo. Tridesettrogodišnjak se osvrnuo na otvaranje SP-a protiv Španije 15. juna odnosno u petak navečer."Poraz na početku je loš način da krenete u turnir, tako da bi bilo dobro da ga izbjegnemo", kazao je Ronaldo, pa dodao: "San bi bio za svakog Portugalca da osvojimo SP, a da to uradimo moramo igrati kao na Euru 2016 - kao tim, svi zajedno".

Salah je ove godine bio apsolutna bomba, jedan od najboljih napadača u evropi kao i najbolji igrač Premier lige, a povreda mu se ispriječila na putu do ušatog trofeja ove godine. Možda se bolje pokaže na ovom Mundijalu koji će gotovo sigurno odlučiti kome ide Zlatna Lopta.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.