REVOLUCIJA: Premier Liga više nikada neće biti ista - Stigle dugo očekivane promjene!

Svi zaposleni u Premier League su poprilično nezadovoljni rasporedima utakmica koji nisu kao u ostalima ligama!


Od 2019. godine uvodi se značajna novina. Čelnici Premijer lige objavili su da se od sezone 2019/2020 uvodi zimska pauza u trajanju od dvije sedmice.
U pauzi koja će biti u februaru, pet utakmica će se odigrati u jednom vikendu, a ostalih pet u narednom. Mečevi pete runde FA kupa će se odigrati između ta dva vikenda, a neće biti revanša u toj rundi.Već će sve biti rešeno kroz eventualne produžetke i penale. Diskusija o ovoj temi je trajala nekoliko meseci, mnogi smatraju da zbog prenatrpanog rasporeda i jačine takmičenja reprezentacija Engleske ne može da ostvari dobar rezultat na velikim takmičenjima.

Od 2019. neće biti tog izgovora, jer se tada sve to mijenja i stupa nova regulativa na snagu, veoma brzo dolaze do rješenja. Nadamo se da će igrači biti bar donekle rasterećeniji i da će moći bolje da se nose sa kolegama iz drugih liga.Posljednji koji se bunio i žalio na ovaj raspored bio je Jurgen Klopp koji je rekao da ljudi koji prave te guste rasporede jednostavno nisu očekivali od ekipe sa Anfield Roada da prođe dalje u Ligi Prvaka.

Te su onda napravili raspored sa većom pauzom ekipi iz Manchestera, što je izazvalo tada oštre kritike kako Jurgena Kloppa tako i svih navijača Redsa koji su se plašili da ne dođe do zamora svojih miljenika.

Pokreće Blogger.