PSG ne staje: Odličan igrač + ogroman keš idu za United - Pogba na izlaznim vratima?!

Ono što Paris Saint Germain nudi za Paula Pogbu, malo ko bi mogao ponuditi - Igrač i novac za Francuza? 


Paul Pogba bi mogao da napusti Manchester i o tome se govori čak i u vrijeme dok je Francuz s reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
Pogba je u Manchester stigao kao veliko pojačanje prije dvije godine, što potvrđuje i 105 miliona eura koliko je engleski klub isplatio tada Juventusu, ali Francuz je pružio manje od očekivanog na Teatru snova. I ovog se, kao i prošlog ljeta, spominje mogućnost njegovog odlaska iz jednog od najbogatijih klubova na svijetu - Manchester Uniteda, a kao veoma zainteresovana strana navodi se sada bogati prvak Francuske - Paris Saint Germain.

Prema onome što se piše u inostranoj štampi, Parižani su spremni da plate veoma dobar novčani iznos (40 miliona eura) za Paula Pogbu i da Manchester Unitedu također pošalju italijanskog reprezentativca Marca Verrattija.Upravo je Mourinho fan Verattija i stoga se ne isključuje mogućnost da na ovaj način dogovore transfer dva velika kluba. Pogba je u Manchesteru odigrao 57 utakmica i postigao 11 golova u zvaničnim mečevima od povratka iz Juventusa.

Prethodno je za Crvene đavole odigrao tri meča u periodu od 2011. do 2012. godine. Skoro je izašlo na vidjelo da njegov odnos sa Jose Mourinhom nije baš najbolji i da je između ostalog i to jedna od kočnica napretka ovog francuza a sem toga to je i razlog više za odlazak iz Manchesterskog velikana.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.