Perez jasan: Ronaldo može da ide za 120 miliona - Ali dva kluba će morati platiti milijardu!

Kako sada stvari stoje, genijalni Portugalac će najvjerovatnije napustiti ovog ljeta ekipu Real Madrida. 


Već nekoliko godina se govori o tome, ali na kraju Ronaldu ipak ostane u Madridu, no ove godine vrlo vjerovatno neće biti tako.
Sam Portugalac je izjavio kako želi napustiti Real te karijeru nastaviti negdje drugo. Upravo zbog toga su još u januaru i februaru, ljudi koji brinu za karijeru Cristiana Ronalda, dogovorili smanjenje klauzule o otkupu ugovora, koju klub mora platiti ukoliko želi osigurati njegove usluge.Do tada, prema engleskim medijima, klauzula je iznosila milijardu eura, ali sada je ta suma pala do još uvijek ogromnih 120 miliona eura. Naravno, samo nekoliko klubova si može priuštiti akviziciju da dovede Ronalda.

A Real je osigurao barem da se ova cijena ne primjenjuje ako Barcelona ili PSG pokucaju na vrata. Svi drugi ga mogu kupiti za taj iznos. Jorge Mendes, agent Ronalda, već je u procesu potrage za tržišnim rješenjima i novim klubom za Portugalca.A prema Marci u, pitanje je da li Arsenal, Manchester City, Manchester United i drugi klubovi koji su potencijalno u igri spremni ići tako daleko kako bi potpisali su ugovor s briljantnim napadačem, ali i fudbalerom koji je napunio 33. godine.

Ronaldo je počeo sezonu prilično loše i svi su očekivali od njega jako loše igre tokom čitave godine ali u jednom trenutku Cristiano je proigrao, tako da je do sada odigrao 50 utakmica, postigao 49 pogodaka i asistirao 8 puta.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.