OKRENULO GA: Nekada osvojio Mundijal - Htio sudijinu majicu - A danas se ničega ne sjeća!

Da li se sjećate Christopha Kramera? Ima 27 godina, a s 23 je iznenada zaigrao u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu i bio je prvak svijeta. 


Kada je Joachim Loew u posljednji čas ostao bez Samija Khedire, nije mu preostalo ništa drugo nego da šansu pruži Krameru, koji je nekako neočekivano i došao na Mundijal. Tog 13. jula 2014. godine Kramer je zaigrao protiv Argentine, ali teško da sebi može objasniti da se to stvarno dogodilo.
 Doživio je veliku tragediju i u 19. minuti je dobio težak udarac nakon duela s argentinskim igračem, zbog čega je Nijemac ostao ležati desetak minuta. Kasnije se, zbog potresa mozga, ničega nije mogao sjetiti."Sudija, da li je ovo finale?", pitao je Kramer tada Nicolu Rizzolija. Kramer je nastavio da igra još 14 minuta nakon sudara, ali očigledno da ničega nije bio svjestan. “U početku nisam bio zabrinut, igrao je normalno. Ali, sve je krenulo nizbrdo kada mi je prišao i tražio kapitensku traku.

Pomislio sam: ‘šta se ovdje dešava.’ Kada je htio da zamijeni dres sa sudijom, znao sam da je dosta", rekao je Philippe Lahm uz smijeh. Navodno je u jednom trenutku Kramer od Manuela Neuera zatražio da brani, jednostavno nije bilo svjestan situacije na terenu, što su kasnije kroz smijeh opisivali njegovi saigrači."Ne mogu pretpostaviti i ne znam da li će se ikada vratiti sjećanje na taj period kada sam doživio potres. Prošle su četiri godine i još se nisu vratile slike", kazao je Kramer. "Nekada uzmem i gledam snimak, gledam sebe kako ležim i onda, znate, imam osjećaj da se to nije dogodilo. Gledate sebe i ne možete da razumijete.

Osjećate da je vaše tijelo u tom trenutku bilo tamo, u finalu SP-a, ali um nije. Čudno, znam", poručuje danas 27-godišnji nogometaš. Kramer je slavio titulu svjetskog prvaka, bio je među ostalim igračima koji su ljubili pehar, ali kada danas gleda te snimke ima osjećaj da je sve bio samo lijep san. No, stvarno se dogodilo...

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.