NOVI ZIDANE: Ništa od Kloppa - Naslijednik francuza je još veća legenda!

Kraljevski klub namjerava na klupu instalirati još jednog bivšeg igrača, pravu ikonu Bernabea, nakon što mu je taj 'trik' upalio sa Zidaneom Madridski 


Real ima spremnog novog Zidanea! Odnosno, kraljevski će klub slijediti recept koji je upalio sa sada već bivšim trenerom.
Na klupu će instalirati još jednog bivšeg igrača, ovaj put pravu ikonu madridskog kluba - Raula! No ne odmah sad, nego je to nekakav srednjoročni plan, donosi španska Marca. Legendarna bijela sedmica je u proteklih šest tjedana stekla diplomu za trenera Uefa A i B nivoa.Realov je plan gurnuti Raula na klupu B sastava, Real Madrid Castille, gdje bi skupljao iskustvo te onda u pravom trenutku uskočio i preuzeo prvu ekipu. Ta se formula pokazala uspješnom na primjeru Francuza, a Raul je po mnogo čemu sličan Zinedineu Zidaneu.

Navijači ga vole i ima poseban odnos s njima, jako ga poštuje i ekipa, s nekima od sadašnjih igrača je dijelio i svlačionicu, obnovio je odnose s predsjednikom Florentinom Perezom nakon pomalo hladnog rastanka, uvijek je bio na 'braniku' kluba, predstavljao ga i pričao o njemu pozitivno u javnosti...Ali ključna stvar je što je Raul konačno prelomio u sebi. U junu prošle godine se još uvijek nećkao. "Želim biti trener, ali još nisam osjetio poriv...", rekao je tada u jednom intervjuu. No posljednjih je mjeseci prihvatio tu ideju, a sad kad je teorijsko-praktični dio gotov, Raulu je preostalo samo da dobije Uefa Pro licencu.

Do nje može doći već sljedeće godine, a onda ga ništa ne dijeli od vođenja ponajboljih svjetskih klubova. Pa tako i Reala. A dotad bi ekipu trebao voditi još jedno Realovo dijete Guti. U međuvremenu je Real poručio da se neće žuriti, a iz utrke polako otpadaju Joachim Löw, Mauricio Pochettino, Julian Nagelsmann, Jürgen Klopp, Massimiliano Allegri...

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.