NOVI TRENER: Stigao je novi broj 1 u Real - Slijedi velika čistka kraljevskog kluba!

Kao grom iz vedra neba! Novi trener Real Madrida je Julen Lopetegui, zvanično je potvrdio Kraljevski klub. Florentino Perez je sa selektorom Španije ozvaničio saradnju do 2021. godine, a na klupu će sjesti nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.


Tako je prvi čovjek Real Madrida iznenada pronašao zamjenu za Zinedina Zidanea koji je prije 11 dana napustio klubu prvaka Europe. Lopetegui je kao trener vodio sve selekcije Španije, a trenirao je i B tim Real Madrida.
Kao golman je nastupao za oba španjolska velikana, a selektor "Furije" je od 2016. godine. Neočekivani izbor za novog trenera Reala je danas potpuno očekivano top tema u španskim, ali i brojnim evropskim medijima.Tako Realovo neslužbeno glasilo "Marca" ističe kako je Lopetegui sjajan izbor za trenera tog kluba jer "ima karakter za velike stvari". Lopetegui je poklonik mladih igrača koje forsira nauštrb starijih, omiljena formacija mu je 4-3-3, a u igri teži posjedu lopte.

Španci ovo navode kao njegove temeljne karakteristike. Što se tiče imena, u prvi plan će kod Lopeteguija iskočiti Isco. Njega je Zidane rotirao, a novi trener dat će mu glavnu ulogu u timu.Podsjećamo, nekadašnji menadžer Barce Guardiola je prilikom svoje čistke tada otpisao Ronaldinha, Deca, Eto'oa, Thurama, Zambrottu, Edmilsona, a navodno Lopetegui više ne računa na Modrića, Ronalda, Balea, Benzemu i Navasa.

Također, Don Balon tvrdi da je Lopetegui došao Florentinu Perezu s popisom igrača koje želi u svojim redovima kako bi vratio naslov prvaka Španije u svoje vitrine i zadržao dominaciju u Evropi. 

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.