NOVI INIESTA: Pjanić ne dolazi u obzir - Dovodimo igrača koji može da ga zamjeni!

Iz katalonskog velikana su jasno poručili medijima i navijačima: "Ne pregovaramo sa Juventusom i ne želimo Pjanića!


"Veznjak torinskog Juventusa Miralem Pjanić konstantno se proteklih mjeseci povezuje sa odlaskom iz redova prvaka Italije.
Italijanski mediji redovno pišu o interesu za sjajnog bosansko-hercegovačkog veznjaka, a najčešće se spominje prelazak u redove španske Barcelone. Međutim, direktor tima sa Nou Campa Ariedo Braida saopštio je nešto drugo.Naime Braida je danas rekao kako ne postoje nikakvi pregovori sa Juventusom i da Barceloni Pjanić ne treba. "Ne pregovaramo sa Juventusom i smatram da nam uopšte Pjanić nije potreban", rekao je Braida.

On je i dodao: "On je dobar fudbaler, ali mi na tom mjestu dovodimo Brazilca (Arthura) koji će imati ulogu Andresa Inieste na terenu. Imamo ljude koji se brinu o transferima, ali poznajem dobro klupsku politiku i Pjanić se tu ne uklapa", rekao je direktor Barcelone.Pored katalonskog velikana Pjanić se povezivao i sa Real Madridom, ali i engleskim ekipama Chelseajem, Manchester Unitedom i Manchester Cityjem. Ipak, Pjanić je za sada još uvijek igrač Juventusa koji bi ga rado zadržao u svojim redovima.

Već neko vrijeme se dovodi u pitanje igra Barcelone kako je ostala bez gotovo dva najbitnija igrača koji su činili gotovo sve u Barci - Xavija i Inieste. Navijači su sigurni da Messi sam ništa ne može, na Barci je da dovede adekvatne zamjene ali pitanje je da li će na vrijeme uspjeti to da izvede.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.