Nije džabe otišao: U Arsenalu stanje očajno - Pred Emeryjem pravi životni izazov!

Najveći problem sa kojim bi Unai Emery mogao da se suoči u Arsenalu je podjeljena svlačionica. 


Ovo je naslijedio od Arsena Wengera, česte svađe među igračima i prije svega upiranje prstom u Mesuta Ozila.
Ozila optužuju da mu nije stalo i da je jednostavno izgubio svaki motiv. U pozadini svega krije se njegov kolosalni ugovor. Naime, Njemac je uspio da izganja ugovor na tri i po godine vrijedan blizu 20 miliona eura.To je potpuno podijelilo igrače, Ramsey sada odbija ponudu jer bi bio mnogo manje plaćen od Nijemca, a Emery želi da Velšanin bude jedan od ključnih igrača tima. Kolika je razlika između Ozila i ostatka ekipe neka posvjedoči ova činjenica.

Prvi najplaćeniji poslije Nijemca je Aubameyang koji zarađuje gotovo duplo manje, a Mikhtaryan i Lacazette imaju tri puta manju platu od Ozila. To je kamen spoticanja koji je ostavio Wenger u strahu da će poslije Sancheza, izgubiti i Ozila.Ali u tom trenutku je vjerovao da će ostati u klubu. Sada Emery mora da smiri strasti, ali i da ubijedi Ramseya da prihvati novi petogodišnji ugovor inače će Velšanin narednog ljeta otići kao slobodan igrač.

Arsenal je s francuskim stručnjakom osvojio 17 trofeja, a od toga izdvajaju se tri titule prvaka Engleske. Ipak, u posljednje vrijeme Arsenalu baš ne ide najbolje i Wenger je donio odluku da je vrijeme za rastanak.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.