Navijači iznenađeni: Tuchel se rješava najtrofejnijeg igrača svih vremena - Stiže zamjena!

Iznenađenje za navijače PSG-a: Thomas Tuchel je ipak našao zamjenu za odličnog Brazilca - Danija Alvesa!


Iskusni brazilski fudbaler Dani Alves (35) napustiće redove francuskog Paris Saint Germaina ovog ljeta.
Alves nije u planovima novog trenera Parižana Thomasa Tuchela i moći će da napusti Park Prinčeva, a umjesto njega u redove prvaka Franuske stići će novi Brazilac. 20-godišnjak  će vjerovatno postati novi igrač Parižana .Naime radi se o desnom beku Ederu Militaou, trenutni član brazilskog velikana Sao Paula. Pregovori između dva tima su već počeli i očekuje se da u narednim danima sve bude finalizirano i daće mladi igrač preći.

PSG će Edera ukrasti ispred nosa ekipi Porta koji već dugo vodi pregovore o njegovom dolasku u Dragao, ali čini se kako će novac arapskih vlasnika i u ovom slučaju pobijediti kao i u ranijim slučajevima.Ederu se predviđa velika karijera, ali pred njim je još dosta posla kako bi barem napravio upola dobru karijeru kao čovjek kojeg će zamijeniti u PSG-u. Ove sezone mladi defanzivac je odigirao devet utakmica za Sao Paulo i postigao je jedan pogodak.

Dani Alves je odigrao ove sezone ukupno 44 utakmice ispred Paris Saint Germaina, i pri tome je zabilježio 5 pogodaka i 7 asistencija. Njegova trenutna tržišna vrijednosta se procjenjuje na 6 miliona eura.

Pokreće Blogger.