Lista najskupljih na svijetu: Ronaldo ni u prvih deset, Messi četvrti - Prvi sve iznenadio!

Priznati švicarski institut otkrio je popis trenutno najskupljih fudbalera na svijetu uključujući sve segmente!


Ovaj popis razvrstan prema posebnom algoritmu, koji uključuje i platu, vrijednost kluba, starost igrača i tako dalje.
Švicarci su vrlo precizni i uzimaju u obzir sve aspekte u određivanju vrijednosti igrača, tako da je očito da stvari ne prepuštaju slučaju te da sve izračunaju do najsitnijeg detalja. Prema tom izračunu poredak je malo, čudan ali kada bolje razmislimo – realan.Ali to ne znači da se većina slaže s ovim poretkom, posebno ako ste fanovi Messija ili Ronalda. Iznenađujuće na prvom mjesti se našao Harry Kane, fudbaler londonskog Tottenhama. Procjenjuje se da njegova vrijednost iznosi 201,2 miliona eura.

Nakon njega slijede dvije najveće zvijezde PSG-a Neymar i Mbappe, kojima je procijenjena vrijednosti od 195,7 i 186,5 miliona eura. Četvrto mjesto zauzima Lionel Messi sa 184,2 miliona eura.A potom slijedi Mohamed Salah na petom mjestu (171,3). U prvih deset, na primjer, nema Cristiano Ronalda, koji se na kraju našao tek na 24. mjestu sa vrijednošću 103,4 miliona eura najviše zbog starosne dobi Portugalca.

Što se tiče golmana, na trećem mjestu najskupljih nalazi se Jan Oblak, čija je vrijednost nešto veća od 70 miliona eura, tačnije 74,3 miliona, a ukupno je rangiran na 60. mjesto. Ispred njega samo su još Ederson na 21. mjestu (104,6 miliona eura) i Alisson Becker 57. (75 miliona eura).

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.