JUVENTUS ODAHNUO: Samo jedan je dostojan Buffona - Stigao najbolji golman Serie A!

Stigao je novi golman Stare dame - Juventusa, danas su to konačno ozvaničili iz ovog torinskog kluba. 


Sada već bivši golman Genove u Juve je stigao za 12 miliona eura i tu cifru će morati isplatiti u naredne tri godine.
Sjajni reprezentativac Italije na golu Juveta će naslijediti Buffona koji je nakon 17 godina napustio klub. Tačnije, Perin će imati priliku da se izbori za mjesto prvog golmana sa bivšim članom Arsenala Wojciechom Szczesnyim.Mattia Perin je bio član Genove od 2010. godine, a prethodne sezone je čak u 12 navrata sačuvao mrežu i tako je statistički gledano najbolji golman Serie A. Sa Juventusom će potpisati ugovor do 2022. godine.

Buffon je sjajnim partijama na golu Juventusa i reprezentacije Italije izrastao u jednog od najboljih golmana svijeta i tako zadužio Juve i Italiju, a iako se nalazi na samom zalasku karijere još uvijek oduševljava svojim odbranama.Konačnu odluku o eventualnom nastavku karijere Buffon je najavio za narednu sedmicu, a francuski prvak PSG čini sve kako bi legendarnog čuvara mreže privolio da nastavi karijeri. Iako će početkom januara naredne godine napuniti 41 godinu, to Parižanima ne smeta.

Oni su mu navodno ponudili četverogodišnji ugovor vrijedan čak osam miliona eura po sezoni. To bi značilo da će Buffon među stativama stajati sve do 45. godine života što bi svakako bio presedan u svijetu fudbala.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.