IZAŠLO NA VIDJELO: Brych u velikom problemu - VAR se oglasio!

Iz Srbije jako glasno poručuju: Imamo dokaze da je ovo sinoć bila neviđena krađa i sramota Svjetskog Prvenstva!


Optužbe srpskih medija Reprezentacija Srbije poražena je sinoć od Švicarske sa 2:1 u drugom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva.
Srbija je nakon prvog poluvremena vodila sa 1:0 golom Aleksandra Mitrovića, ali su Švicarci u nastavku utakmice došli do preokreta i velike pobjede. Ipak, velika prašina digla se nakon meča u srpskoj javnosti zbog suđenja njemačkog sudije Felixa Brycha.U Srbiji smatraju da su oštećeni kod rezultata 1:1 kada glavni sudija nije svirao penal, odnosno nije uopšte želio da koristi VAR kod sporne situacije nad Mitrovićem. Igrači Srbije su tražili da Brych pogleda VAR jer su bili sigurni da je penal.

Ali je Brych to odbio jer je bio uvjeren da je donio pravu odluku. Nakon svega oglasili su se i ljudi koji su zaduženi za VAR preko Twitter profila. Oni su otkrili da su iz VAR sobe odmah pregledali snimak i poručili Brychu da treba on pogledati sporni detalj.Ali je on to odbio jer je bio siguran u svoju odluku. Javnost u Srbiji smatra da je to najbolji dokaz da je Srbija namjerno oštećena u sinoćnjem meču, te da je ovo skandal koji se nije još vidio u svijetu fudbala.

"VAR je automatski premotao snimak sporne situacije na meču Srbije i Švicarske. Nakon što je provjera završena sugerisano je sudiji Brychu da pregleda snimak. Samo glavni sudija može zatražiti zvanični pregled kako bi potvrdio svoju odluku. On je bio zadovoljan svojom odlukom koju je donio na terenu", piše na stranici VAR-a.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.