IGRA SRCEM: Stariji od Krstajića i Martineza - A i dalje skida penale za svoju zemlju!

Danas smo gledali najstarijeg igrača u historiji!Reprezentativci Egipta nisu se proslavili nastupom na 21. Mundijalu po redu. 


Kolo prije kraja nisu imali nikakvih šansi za prolaz dalje obzirom da su u prva dva kola upisali poraze.
Ali ono po čemu će Egipćani ostati opamćeni jeste da je njihov golman najstariji koji je ikada zaigrao na Mundijalima. Essam El-Hadary dobio je priliku da brani danas od Saudijske Arabije i tako je oborio rekord.Među stative je stao sa 45 godina. El-Hadary rođen je 15. januara 1973. godine, a sa trona je maknuo kolumbijskog golmana Faryda Mondragona. Golman Egipta je za svoju selekciju debitovao prije 22 godine.

A trenutno je stariji od selektora Mladena Krstajića, Roberta Martineza i Aliou Cissea. Ahmed Fathy je igrao rukom u šesnaestercu, i tako zaradio penal koji sudija nije imao drugog izbora nego da svira na bijelu tačku.Ali sjajni golman je bio uspješniji od Al-Muwalladovog moćnog udarca tako da će nastup ovog "mladića" na svjetskom prvenstvu svakako ostati zapamćen još dugo po svom nevjerovatno fudbalskom stažu.

Nažalost, bio je nemoćan kada je došlo do drugog penala koji je dodijeljen Saudijskoj Arabiji i kog je šutao Al-Faraj. Pred utakmicu El-Hadary je rekao: "Očigledno je da svaki igrači želi postaviti rekord. Ovo nije samo moje dostignuće već i dostignuće za Egipat."

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.