I TO JE MOGUĆE: Dobro su došli Wolvesima - Huligani najzaslužniji ukoliko dođe veliko pojačanje!

Huliganski ispadi su ipak dobro došli Wolvesima, a velliko pojačanje im stiže bez ikakve naknade? 


Uz pomoć sjajnih pojačanja poput Rubena Nevesa i Diega Jote Wolverhampton je dominirao u protekloj sezoni Championshipa i izborio plasman u Premier ligu.
Wolvesi su se tako vratili u elitni rang engleskog fudbala nakon 2012. godine, a sada se moraju pobrinuti da novu sezonu dočekaju sa ekipom premijerligaškog kvaliteta. Vjerovali ili ne, za veliko pojačanje Wolvesa bi sada mogli biti, u određenoj mjeri, zaslužni huligani i to oni portugalski.Naime, prije određenog vremena su huligani napali fudbalere lisabonskog Sportinga u njihovom trening komplesku, a nakon incidenta mnoštvo njih je zatražilo raskid ugovora sa ovim klubom zbog straha za sigurnost.

Jedan od onih koji je zatražio raskid saradnje je i iskusni golman Rui Patricio, a upravo je za njegove usluge sada Wolverhapton pokazao interesovanje. Ugovor Rui Patricia sa Sportingom je tako prestao važiti sa početkom ovog mjeseca.A on bi kao slobodan igrač mogao stići u ekipu Wolvehamptona, prenose britanski mediji. Rui Patricio bi sigurno bio veliko pojačanje za Wolvese s obzirom da se radi o čuvaru mreže koji je u dresu Sportinga upisao 460 nastupa, a u dresu portugalske reprezentacije 68.

Ovaj 30-godišnji golman je u svojoj karijeri osvojio veliki broj trofeja uključujući i Evropsko prvenstvao sa selekcijom Portugala 2016. godine, a konačnu odluku o svojoj budućnosti će vjerovatno donijeti nakon predstojećeg Mundijala u Rusiji.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.