Guardiola se ne smiruje: Sprema novo pojačanje - Krade golmana sa broda koji tone?!

Guardiolina opsesija prema golmanima ne prestaje, City želi još jednog golmana - Sprema se odlična sezona! 


Opšte je poznato da Pep Guardiola odavno želi u svom timu da ima golmana koji "zna da igra fudbal".
Guardiola već ima na golu Edersona, vrhunskog mladog golmana koji je odmah po dolasku iz Benfike izbacio Claudija Brava iz startne postave. Ederson ima samo 24 godine i on definitivno predstavlja budućnost na golu Manchester Cityja.



Takođe, na klupi je Claudio Bravo, iskusni čuvar mreže koji bi u većini klubova bio starter. Sada Pep Guardiola želi još jednog sjajnog golmana u svojim redovima, Bena Fostera iz West Bromwich Albiona.

West Bromwich Albion je sada ispao iz Premijer lige, a većina njihovih igrača gleda da nastavi da se takmiči u Premijer ligi samo u drugim klubovima. Foster je definitivno odličan golman, odgovara kao tip igrača kakvog želi Pep Gvardiola.



Ali da li će baš biti treći golman ekipe? Ili je ovo znak da Klaudio Bravo pakuje kofere i napušta "Etihad". Guardiola se prošle godine "prošetao" Premijer ligom, ima već uigran tim, a sada samo uz male korekcije na određenim pozicijama želi da dodatno ojača ovaj fantastičan tim.

Manchester City je završio ove sezone 19 bodova ispred prvog pratioca Manchester Uniteda. Navijači od Cityja ove sezone očekuju mnogo više, a već dugo sanjaju o trofeju Lige prvaka, koji je ove godine ostao nedosanjan.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.