GRIEZMANN OTPADA: Pred Barcom 5 pojačanja - Samo jedno je idealno!

Kako će Katalonci "preboljeti" odličnog Francuza? Griezmann je rekao definitivno "ne", šta je dalje za Barselonu? 


Antoine Griezmann je učinio veliku uslugu navijačima Atletica iz Madrida, ali i neutralnim ljubiteljima fudbala, pošto je kasno večeras konačno odlučio svoju budućnost. Možda njegovo "ne" nije tako istorijsko kao ono Maršalovo Staljinu, ali će ostaviti brojne posljedice.
Prije svega po Barcelonu. Katalonski mediji bliski klubu sada navode koja bi to nova rješenja mogla da islivaju na površinu. Prva ideja je fudbaler Tottenhama Cristian Eriksen. Ne tako logično, makar ne na prvi pogled.Dovođenje danskog reprezentativca ne bi bilo tako lako pošto u Engleskoj ne postoje obavezne otkupne klauzule, ali na Camp Nou vjeruju da bi kupovinu plus ugovor mogli da pokriju sa 225 miliona evra.

Eriksen bi dolaskom u Barcu zamijenio Andresa Iniestu i tako pogurao Philipa Coutinha koji bi tada imao ofanzivniju ulogu, sličniju onoj u Liverpoolu. Spominju se i Frenkie De Jong, Thiago Alcantara, čak i Lemar, ali opšti utisak je da je Eriksen na nivou ili dva iznad ove trojice.Svjetska klasa. Ukoliko bi se potražio igrač poput Griezmanna, potraga ne bi trajala dugo pošto bi se zaustavila na imenu "Mohamed Salah". Egipćanin je "vlažni san" svih najvećih i najbogatijih svjetskih klubova, čini se da nakon onoga sa Ramosom ne bi bio za prelazak u Real, što ga automatski preporučuje "Blaugrani".

Operacija "Salah" svaki klub će koštati 228 miliona evra, navodi engleski San, a ostaje da se vidi da li Jurgen Klopp uopšte mogao da zamisli novi projekat u Liverpoolu bez sjajnog Egipćanina. Predsednik kluba Josep Bartomeu ima sve manje poverenja u upravnom odboru, ali i među igračima, pa bi jedna velika kupovina mogla da ugasi "požar".

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.