GOTOVO JE: Sve pada u vodu - UEFA rješava sudbinu kluba!

Ekipa AC Milana sauočena je sada sa velikom kaznom zbog problema sa finansijama usljed malverzacija vlasnika. 


Prema informacijama do kojih je došao New York Times, Evropska fudbalska federacija (UEFA) dobila je preporuku od financijskih istražitelja da izbace Rossonere.
Ova kazna se odnosi na izbacivanje iz svih evropskih takmičenja za narednu sezonu. Razlog je kršenje financijskog fair playa od strane vlasnika kluba Yohnghong Lija koji je napravio pravi haos u klubu.Kada je Kinez prošle godine kupio klub od Silvija Berlusconija, činilo se kako će Milan da se vrati u vrh italijanskog i evropskog fudbala. Međutim, Yohnghong Li je napravio pravi haos u ovom velikanu.

Ekipa bi zbog neisplaćenih obaveza prema investicionom fondu Elliott mogla do kraja juna preću u vlasništvo ove tvrtke, a da bi to spriječio Kinez do ponedjeljka mora uplatiti ratu od 10 miliona eura, plus 30 do kraja mjeseca.Li je američkoj kompaniji dužan 300 miliona eura koje je posudio kako bi doveo pojačanja prošlog ljeta. Rok za isplatu ovog novca je 1. oktobar, a ako prva rata ne bude isplaćena do kraja juna Milan će zbog kršenja svih pravila je izbačen iz evropskih takmičenja.

To će svakako biti veliki udar na ugled kluba, a već je sada izvjesno da tim neće dovesti velika pojačanja kao što se očekivalo a samim tim san o budućem Scudettu pada sam po sebi u vodu a sve zbog loših odluka uprave kluba!

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.