Gotovo je: Italijani sigurni - Roma mijenja Nainggolana za mladu zvijezdu i pozamašnu cifru!

Postignut je dogovor oko novoga transfera: Interu ide Radja Nainggolan, a vučici 29 miliona eura i mlada zvijezda!


Kako je objavilo nekoliko medija u Italiji, Radja Nainggolan je definitivno novi igrač Intera a detalje vam prenosimo.
Fudbaler kojeg je otpisao belgijski selektor Roberto Martinez za Svjetsko prvenstvo preći će u Inter. Prema Tuttosportu i Telelombardiji, pregovori između Intera i Rome su finalizirani i ugovor će biti zaključen od 1. jula.Roma će na ime obeštećenja dobiti 29 miliona eura i prava na talentovanog igrača Nicolu Zaniola. Radiu se o 19-godišnjaku koji je s Interom osvojio Scudetto u Primaveri. Ove sezone je u 34 meča za mladi tim Intera postigao 14 golova uz 10 asistencija.

Nainggolan jedva čeka da pređe u tim koji je konačno izborio Ligu prvaka i kod bivšeg trenera Luciana Spallettija, a u Interu će zarađivati kao Miralem Pjanić u Juventusu - 4,5 miliona eura po sezoni.Radi se o vrhunskom fudbaleru koji je nepravedno izostao sa SP-a, ali evo stiže neki vid nagrade za dugogodišnji trud. Nema sumnje da će itekako nedostajati Romi, ali Rimljani će sasvim sigurno potražiti njegovu zamjenu.

Belgijski mediji sada su u posljednje vrijeme najveću pažnju posvetili Radji. Fudbaler Rome ispao je velika žrtva, a selektor Roberto Martinez je taj kojeg sve manje vole, a on tek nedavno potpisao produženje saradnje s Belgijskim fudbalskim savezom.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.