ČISTKA U BARCI: Valverde nemilosrdan - Katalonci ostali bez još jednog!

Katalonski velikan je ostao sada bez jednog od svojih igrača koji su godinama bili uz nju još od malih nogu!


Barcelona je nakon odlaska Neymara dosta oslabljena, njegov odlazak kao i pojačanja koja se ili nisu dobro pokazala ili su povrijeđena su donijeli Barci ispadanje iz Lige prvaka.
Gerard Deulofeu napustio je Barcelonu, pa je potpisao za engleski klub. Deulofeu je od djetinjstva igrač Barcelone, ali 2015. godine je prešao u Everton. Iako se vratio 2017. godine, bilo je jasno da se neće dugo zadržati.Sada je i zvanično novi član Watforda, za koji je potpisao ugovor na pet godina. U Watfordu je igrao na pozajmici, ali sada će tu i ostati na duži period. Barca je zaradila 16 miliona eura na ovom transferu.

Prije ovog prelaska igrao je još za Sevillu i Milan. Deulufeu je odigrao 17 utakmica pod Ernestom Valverdeom, a prije povratka u Englesku postigao je i dva gola. Za Hornetse je u sedam utakmica postigao jedan gol.Očito je da Barcelona pročišćava svoje redove ali od odlaska Xavija, Neymara i Inieste čini se kao da to više nije onaj isti klub koji smo gledali ranije, cjelokupni teret ekipe sada pada samo na jednog igrača za koga je pitanje do kada će to moći da nosti.

Ousmane Dembele je doveden kao veliko pojačanje ali povrede i iznenadna loša forma igrača ostavili su navijače bez teksta, tek pri kraju sezone se počeo vraćati u formu. Barca će se morati na ovom prelaznom roku mnogo više potruditi ukoliko želi da održi korak sa najvećima. Spominju se razna pojačanja od Griezmanna do Pjanića ali jasno je bez dobrog pojačanja Messi neće moći dalje sam.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.