Zvijezda Belgije - Najveća žrtva: "Da sam barem minutu dobio, da osjetim kako je biti na Mundijalu"!

Ne stišava se bura od jučerašnje odluke belgijskog selektora Roberta Martineza da izostavi jednu od velikih zvijezda sa spiska igrača za Svjetsko prvenstvo. 


Belgijski mediji sada su najveću pažnju posvetili Nainggolanu. Fudbaler Rome ispao je velika žrtva, a selektor Roberto Martinez je taj kojeg sve manje vole, a on tek nedavno potpisao produženje saradnje s Belgijskim fudbalskim savezom.
Radja je tužan, oprostio se od reprezentacije, a u razgovoru za Studio Brussel opet je izrazio žal što ne ide na Mundijal, baš kao što nije išao ni prije četiri godine u Brazilu. "Kad bih barem dobio jednu minutu u grupnoj fazi samo da osjetim kako je igrati na SP-u.Uvijek sam sanjao da idem na SP, mislim da sam zaslužio. Tužan sam i razočaran", rekao je Nainggolan. "Osjećam se dobro ipak. Dobro je znati da vas toliko ljudi u vašoj državi podržava i brani.

Činjenica da su moji saigrači reagovali govori da nije bio problem u meni ili nekome od igrača već u selektoru", zaključio je veznjak Rome i sada već bivši reprezentativac Belgije koji nije uspio da izbori priliku za Mundijal.Život Radju nije mazio ni ranije. Otac ih je napustio dok je Radja bio dijete, a majka mu je umrla 2010. Tada je na leđima tetovirao anđeoska krila, na jednom je datum njezina rođenja, na drugom smrti. Igrao je u Belgiji, dok ga nisu uočili skauti i kao 17-godišnjaka odveli u Italiju.

Unatoč brojnim ponudama, nikad nije otišao iz Italije, gdje je igrao za Piacenzu i Cagliari, te od 2014. Romu. "Već deset godina pišu o meni da odlazim, ali još sam ovdje. Dobro mi je i imam sve, porodica uživa.

 S Chelseajem postoji nešto, nije se ostvarilo, prošle sezone nakon što su osvojili Premier ligu." "Volim engleski fudbal, volim gledati njihove utakmice, ali imam skoro 30 godina i teško mi se ponovo pokrenuti. I mrzim kišu, u Liverpoolu smo bili dva dana i ni trenutka nije prestala padati kiša."

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.