Zidane dao posljednju riječ: Iznenađenjima nikada kraja - Dovodi neočekivanog!

Izgleda da će Zinedine Zidane i Real Madrid učiniti nešto posve neočekivano, mada je jasna ideja. Čeka nas vatromet! 


Kako sada stvari stoje, Zidane je riješio i posljednju dilemu pred večerašnje finale Lige Prvaka u Kijevu.
Prema informacijama španskih medija dovodio sa klupe igrača koga nismo očekivali, Bale će dobiti prednost u odnosu na Isca što je ipak iznenađenje, jer je upravo sa četiri igrača u manevru Zidane dobio finale u Cardiffu, kada je Velšanin bio na klupi.Šta to znači u taktičkom smislu? Dakle, sa 4-3-3 se suprotstaviti Kloppu, sa Casemirom, Modrićem i Kroosom, iza trojice ofanzivaca. BBC je posljednji put igrao zajedno protiv Barce, a ovo je večeras vjerovatno posljednji put da ćemo ih gledati u istom dresu.

Postavka Zidana ukazuje na osnovnu zamisao. Ofanzivna varijanta jeste riskantna, ali sadrži ideju da se optereti desna strana Liverpoola, neiskusni Trent Aleksander Arnold, a samim tim i zaposli Salah u defanzivi.Klopp neće mijenjati ništa, osim Arnolda i Robertsona po bokovima, Lovrena i Van Dijka u sredini odbrane, trio u manevru Henderson, Wijnaldum i Milner pokušaće plućima da parira kvalitetnijim Madriđanima.

U napadu standardno, Mane i Salah po bokovima, Firmino najistureniji. Nedostaje Can koji bi verovatno umesto Wijnalduma cementirao vezu Redsa, ali su Englezi i bez njega pokazali šta mogu. Bilo kako bilo, ako oba tima krenu sa 4-3-3 čeka nas vatromet večeras u Kijevu.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.