United napada: Mourinho pripremio teren - Stiže pojačanje od 60 miliona?!

Manchester United je više manje dogovorio svoje prvo pojačanje ove sezone: Zvanično predstavljanje će se obaviti prije Mundijala? 


Sjajni Brazilac za 60 miliona eura stiže na Old Trafford? Prema pisanju britanskih medija Manchester United je jako blizu realizovanja transfera prvog pojačanja za narednu sezonu.
Naime radi se o sjajnom Shakhtarovom veznjaku Fredu.Kako saopštava "Manchester Evening news", očekuje se da Manchester United i zvanično potpiše ugovor sa 25-godišnjim brazilskim fudbalerom u prvim danima juna.Uzevši u obzir da Crveni đavoli što je ranije moguće žele završiti poslovanje na ljetnom prelaznom roku. Inače, Fred je i sam, prije nekoliko dana, izjavio da želi napustiti Shakhtar već ovog ljeta i napraviti iskorak u svojoj karijeri.

Ipak, sjajni Brazilac, koji je uvršten i na spisak reprezentacije svoje zemlje za predstojeći Mundijal, ima važeći ugovor sa Shakhtarom do ljeta 2023. godine. U njegov ugovor je ugrađena i otkupna klauzula u iznosu od 60 miliona eura.Ali navodno ona ne predstavlja "kamen spoticanja" u pregovorima Uniteda sa Fredovim predstavnicima. Fred se prije nekoliko dana sastao sa svojim menadžerom Gilbertom Silvom, a navodno je i njihova želja da se transfer na Old Trafford osigura prije početka Svjetskog prvensta.

S tim ciljem je Silva nakon sastanka sa Fredom otputovao u Englesku kako bi dogovorio detalje transfera svog klijenta u Manchester United. Inače, Fred se zimus našao i na meti Manchester Cityja, ali se Guardiola tada ipak odlučio sa Laportea koji je plaćen nešto više od 60 miliona eura Atheltic Bilbau.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.