UDAR NA VELIKANA: Jedna od najvećih zvijezda osramotila klub - Zatvor do 10 godina?!

Da zvijezde pod uticajem novca, moći i slave naprave razne ispade već smo viđali od strane fudbalera - ali ovo već prelazi tu neku granicu!


Zvijezdi minhenskog Bayerna Arturu Vidalu (31) prijeti čak deset godina zatvora zbog tuče u koju je izazvao u jednom noćnom baru.
Tužilaštvo u Minhenu podiglo je optužnicu protiv čileanskog fudbalera i njegovog mlađeg brata Sandrinja za nanošenje težih tjelesnih povreda, a ako se proglasi krivim prijeti mu kazna zatvora od šest mjeseci do deset godina.Florian Weinzierl iz tužilaštva je potvrdio da je pokrenut postupak protiv Vidala. "Podigli smo optužnicu protiv njega i saučesnika zbog tuče u kojem su povrijeđena dva čovjeka što je za sada nečuveno.

Radi se o optužbama za teže tjelesne povrede", rekao je Weinzierl. Vidal je problem za koji se tereti napravio 2017. godine za vrijeke Oktoberfesta. U jednom klubu je razbijao inventar, skočio je na stol, a zatim je napao nekoliko gostiju. Još je agresivniji postao nakon što je osiguranje djelovalo i nakon toga je krenula tuča u kojoj su teže povrede zadobila dva čovjeka. Vidal je i ranije bio u sličnim problemima, a 2014. godine se potukao i u Torinu dok je nosio dres Juventusa, a klub ga je kaznio sa 100.000 eura.

Ovo njemu nije prvi ispad to je svima jasno, a desilo se da je pijan izašao na teren: "Cijeli svijet zna da je Vidal stigao pijan na početak utakmice. Dobili smo informacije da je bio u jednom kasinu noć pred utakmicu. Tu je započeo tuču sa lokalnim momcima.

U ranim jutarnjim satima se vratio u hotel, a prije toga je platio kasinu da uništi snimke sa sigurnosne kamere kako se ne bi saznalo da je napravio skandal. On je kriv za sve i to svi trebaju da znaju", poručila je Prado. Isto tako je pijan razbio skupocjeno vozilo a lista ide samo dalje...

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.