SVE SE VRAĆA: Balotelli ide gdje zaslužio - Reprezentacija i Novi klub!?

Procurio je snimak sa pregovora, tako da se Mario Balotelli po svemu sudeći vraća kući - u Serie A!


Mario Balotelli će se svakako naći na spisku novog selektora Mancinija, u što sada nema nikakve sumnje.
Dvije dobre sezone u Nici su Super Maria vratile u žižu javnosti i svjetskog fudbala, pričalo se dosta o Romi, ali on je izgleda odabrao novi klub. Naime, uhvaćen je u pregovorima sa klubom u Firenci.Italijanski mediji tvrde da Raiola smatra da bi Toskana bila sjajno mesto za Balotellija koji je sada već sazreo, daleko je od nekadašnjih "bravura" van terena. A Fiorentina ima mlad tim, pod Stefano Piolijem su igrali iznad očekivanja,

Još sanjaju Evropu, a nema sumnje da bi iskusni napadač bio veliko pojačanje za ekipu. "Ljubičasti" će probati da zadrže Chiesu, a timu u kojem igra "Bleki" Milenković je interesantan još jedan fudbaler Partizana, Marko Janković.Nadao se napadač Nice i ranije da će bude pozvan u reprezentaciju, ali... Tadašnji selektor reprezentacije Italije Luigi di Biagio obrazložio je razloge nepozivanje Marija Balotellija u nacionalni tim.

Već gotovo četiri godine Ballotelli nije nastupio za odabranu selekciju, a iako se posljednjih mjeseci špekulisalo da bi nekadašnjem velikom talentu svjetskog fudbala mogao biti uručen poziv, na kraju na adresu Nice nije došao.

"Pratio sam Marija, izanalizirao i donio ovu odluku. Bilo to ispravno ili ne, donio sam odluku za koju sam mislio da je najbolja za tim", kazao je tada Di Biagio, pa dodao: "To ne znači da ga neću zvati u budućnosti, pratit ću ga i vidjet ćemo." Dočekao je Super Mario da vidi Di Biagiou leđa, a ovog puta će dobiti poziv koji je zaslužio.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.