Sprema se sječa: Ne odlazi samo Iniesta - Barca se rješava četvorice!

Ljetni pelazni rok je u toku, a neki od najvećih europskih klubova već postavljaju svoje planove. Barcelona je jedan takav klub i čini se da se njihova aktivnost na prijelaznom roku okreće oko Antoine Griezmanna u Atletico Madridu. 


Blaugrana želi formirati smrtonosni napadački trio iza Francuza, Luis Suareza i Lionel Messija. Ipak, čini se da je zvijezda Atletico Madrida još uvijek neodlučna po tom pitanju, a naredni mjeseci će odlučiti hoće li odbiti još jedan transfer visokog profila.
Tu su također najavljeni i neki odlasci sa Nou Campa uoči 2018/19 sezone. Samuel Umtiti je povezan sa odlaskom iz kluba ovog ljeta sa Rafinhom, Sergijo Samperom i Munirom koji su također na toj listi. Ernesto Valverde i Messi se nadaju da će nekoliko promjena tokom ljeta biti dovoljno za Barcelonu da nastavi svoje domaće suparništvo sa Real Madridom.Oni će se, naravno, nadati da će krenuti po svoj prvi naslov Lige prvaka od 2015. godine. Međutim, postoji još jedan čovjek koji će izgleda propustiti tu sezonu, a to je igrač koji je i prije bio povezan sa klubovima iz Premier lige.

Taj čovjek je Andre Gomes. Prema Mundo Deportivu, klubovi iz Premier lige su upozoreni nakon što je Gomes ove sedmice potpuno uklonio svoj ormarić u Barceloni i predao ključeve. Iako je uobičajeno da igrači imaju završetak sezone, oni obično ostavljaju stvari u znanju da će se vratiti.Sa Gomesom to nije bio slučaj. Kao rezultat toga, Manchester United, pa čak i Tottenham bi mogli da ponovo krenu po portugalskog veznog igrača. United je bio povezan sa Gomesom prošlog ljeta, a odlaskom je sve potvrdio.

Ne bi bilo iznenađenje da Jose Mourinho pokuša da ga dovede. Menadžer Uniteda je razgovarao o kupnji zamjene za Michael Carricka i možda Marouanea Fellainija, tako da bi Gomes mogao biti savršena zamjena i po to po razumnoj cijeni od 35 miliona eura.


Gdje god odluči otići, navijači se mogu nadati da će biti sretniji nego što je to bio u Barceloni. Tijekom emocionalnog intervjua u martu, 24-godišnjak je otkrio: “Ne osjećam se dobro kada igram..

Ne uživam u onome što radim.” “Prijatelji mi kažu da igram sa ručnom i znam da je to istina i to me brine.” “To me tjera da osjećam sram i ponekad osjećam da ne mogu napustiti kuću zbog srama i zbog ljudi koji me gledaju.”

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.