RONALDOV TREND: Zvijezda Barcelone zna šta hoće - Bolji ugovor ili odlazi

Zvijezda Barcelone postavila jasan uslov pred Bartomeua - Hoće bolji ugovor ili transfer u drugi klub!


Septembra 22. 2016. godine  potpisao je novi petogodišnji ugovor sa Barcelonom u prisustvu predsjednika Josep Marie Bartomeua.
Sergio Busquets je potpisao ugovor do 2021. godine sa mogućnošću produženja ugovora i ovim ugovorom svrstan je u najplaćenije fudbalere Barcelone, a stao je pored Messija i Inieste. 14 miliona eura godišnja je plata Busquetsa, dok 2,6 miliona eura može dobiti kroz bonuse. 200 miliona eura je otkupna klauzula za ponajboljeg veznjaka na svijetu.Godinu i sedam mjeseci kasnije, nakon samo trećine ugovora iza njega, Busquets nije zadovoljan zaradom u Barceloni i traži više. Ovo je iznenađujuća odluka koja je razočarala klub, pogotovo je Barcelonu razočarala odluka da pošalje svog agenta da traži povećanje plate, a nije to uradio sam.

Busquets je rekao predsjedniku Barcelone kako hoće taj ugovor, a desilo se to nakon što je njegov agent tražio poboljšanje ugovora, pa je dodao kako nije problem da mu napismeno donese listu klubova koji će ga rado dovesti ukoliko ne žele da mu pobljšaju ugovor.Veznjak nije dalje nastavio konverzaciju, a vjerovatno je vidio od suigrača da to najbolje prolazi. Barcelona već ima mnogo problema sa platama igrača i sada bi se mogli naći u još većim. Već su na granici problema sa finansijskim fair-playom, a dođe li Griezmann to će biti još gore.

Prema tvrdnjama iz klupa Bartomeu je ostao zaleđen nako riječi koje je dobio od Busquetsa jer se tome nisu nadali od povučenog veznjaka. Busquetsov slučaj nije kao Xavijev ili Iniestin koji napuštaju klub u 34. godini života jer je njemu 'tek' 29. i ima još dosta godina igranja na vrhunskom nivou ispred sebe.

Josep Bartomeu nije čarobnjak, a to je činjenica i nije poznato kakav će biti odgovor na veliki zahtjev Sergia Busquetsa. Njegovim odlaskom Barcelona bi zaradila ogromnu količinu novca, a Pep Guardiola je jedan od prvih koji bi kupili sjajnog veznjaka.


Ove sezone na učinku je od jednog gola i tri asistencije na 48 odigranih utakmica, ali to nije njegov primarni posao i u zaustavljanju protivničkih igrača je ponajbolji na svijetu. Busquets je karijeru počeo u La Masiji i ogromno bi iznenađenje bilo da karijeru ne završi u klubu.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.