Redsi prkose Realu - "Mislim da je Salah bolji od Messija i Ronalda"

Fudbaleri Liverpoola i Real Madrida u subotu u Kijevu igraju veliko finale Lige prvaka a zvijezda Liverpoola je poručio Ronaldu da je Salah bolji od njega i Messija!


Zavjesa na ovu sezonu što se tiče klupskog fudbala završava se na najspektakularniji način, utakmicom finala Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida.
Jasno je da se uloga favorita daje Kraljevima koji žele treću uzastopnu titulu, no ni Liverpool ne treba tako lako otpisati. Defanzivac Redsa, Dejan Lovren, pred finalnu utakmicu izjavio je da vjeruje da Liverpool može do titule prvaka Evrope.A najviše nada na Anfieldu polažu u Mohameda Salaha koji je u životnoj formi. Lovren je u jednom trenutku čak izjavio da vjeruje da je u ovom trenutku Salah bolji od Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

"Naravno da sa Salahom pričam o Zlatnoj lopti, ali rano je još za to. Ako osvojimo finale onda će on sigurno biti u užem krugu kandidata. Može ovako biti među najbolja tri igrača svijeta, a ako osvojimo Ligu prvaka onda zaslužuje Zlatnu loptu.U ovom trenutku mislim da je bolji od Messija i Ronalda iako se s njima teško nekom može porediti", rekao je Lovren. Liverpool je imao 13 dana za odmor od posljednje utakmice, dok je Real Madrid imao samo sedam dana.

To je velika razlika i sigurno da bi to moglo biti važno za finale. Finale u Kijevu igra se 26. maja.
Iako će mnogi reći da je Mohamed Salah najveći adut Liverpoola, možda upravo ta razlika u broju dana za pripremu i odmor bude presudna u Kijevu, a u narednim danima ćemo zasigurno vidjeti zaoštrenje odnosa ova dva kluba i razne prozivke.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.