Real ne vjeruje: Svi žele zvijezdu od 700 miliona - A zamalo da ga Barca uzme!

Drugim riječima, Real je odbio transfer od kojeg bi bogatiji bio samo Neymarov prelazak iz Barcelone u PSG!


Iako mladi igrači poput Thea Hernandeza, Daniela Ceballosa, Marcos Llorentea i Borje Mayorala nisu dobili pravu priliku u Real Madridu, na druge se računa.
Marco Asensio je igrač na kojeg kraljevi očito ozbiljno računaju. To je potvrdio i igračev menadžer, Horacio Gaggioli koji je za Cadenu SER rekao kako su na adresu aktualnog prvaka Europe stizale ozbiljne ponude."Real Madrid je primio dvije ponude za Asensija koje su težile 150 miliona eura, no klub ih je hladno odbio."Drugim riječima, Real je odbio transfer od kojeg bi bogatiji bio samo Neymarov prelazak iz Barcelone u PSG.

"Po tome mogu zaključiti kako imaju ozbiljne planove te kako je pred njim sjajna karijera", rekao je Gaggioli koji nije otkrio o kojim se klubovima radi, no pretpostavlja se kako su u pitanju premierligaši.Otkupna klauzula 22-godišnjeg reprezentativca Španije iznosi 700 miliona eura. Marco Asensio otkrio je nedavno kako je bio blizu potpisa za Barcelonu. U velikom razgovoru za COPE radio rekao je: "Bilo je nekih problema s upravom, vlasnicima, mnogi su me klubovi tražili dok sam igrao za Mallorcu, a nakon ljeta potpisao sam za Real Madrid.

Sudbina je htjela da ne odem u Barcelonu. A kao dijete sam imao Zidaneov poster. Zidane ga je nahvalio: "Zidane mi je rekao da takvu lijevu nogu nema niko drugi osim Messija! Bio sam zadivljen." Kakav je Real potez napravio 2015. kada je za tada 19-godišnjeg Marca Asensija Mallorci platio pet miliona eura!" 

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.