OKREĆU LIST: Stižu velika pojačanja - Velike zvijezde na izlaznim vratima!

Juventus ima jedan jedini cilj pred sobom za sljedeću sezonu, a to je konačno osvajanje Lige prvaka, i skidanje Reala sa trona.


Za takvo nešto bit će potrebna pojačanja, a kako pišu italijanski mediji čelnici uprave krenuli su u pohod ka novim igračima.
Također sa nekim igračima će se raskinuti ugovor, najprije sa Mandžukićem. Mandžukić ima 32 godine i ljudi iz kluba mišljenja su da je svoje "dao". Klub bi mogao napustiti i Higuain iako je prije dvije sezone skupo plaćen.Klub bi prvi mogao pojačati Alvaro Morata. Juventus bi ga, naime, za 15 miliona doveo na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora za koji bi morali platiti 40 miliona eura. Osim njega, na listi želja je PSG-ov Edinson Cavani.

Ali predsjednik francuskog kluba je izjavio kako Cavani neće napuštati klub. Sljedeći kojeg žele da vrate u klub je Paul Pogba. Francuz se nije snašao u Unitedu pa bi put Juventusa mogao na dvije godine uz mogućnost otkupa ugovora.A za zvijezdu Lazia Sergeja Milinković-Savića zainteresovano je, čini se, više od pola Europe. Tako je na tom spisku i Juventus koji smatra da bi se Sergej Milinković-Savić idealno uklopio sa Pjanićem, Canom i Pogbom.

Čak im ni otkupna klauzala od 90 miliona eura ne bi predstavljala problem jer Juve dobro stoji kada su financije u pitanju. Ostaje nam da vidimo da li će Lazio radije da trguje sa italijanima ili će Sergej Milinković-Savić ipak gdje im je pametnije da ga prodaju - U Premier Leagueu.

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.