Naslijednik Zidanea: Mnogi žele klupu Reala - Dostojan je samo jedan!

Francuski stručnjak Zinedine Zidane od danas više nije trener Real Madrida a to je saopštio danas u 13 časova na press konferenciji. 


Nakon što je prije nekoliko dana osvojio treću uzastopnu titulu prvaka Evrope sa Realom, Zidane je jutros sazvao vanrednu press konferenciju na kojoj je saopštio da odlazi iz Madrida.
I, dok su svi još u potpunom šoku, inostrani mediji špekulišu ko će naslijediti Zidana. Kao što to obično i biva, kladionice su informisane nešto više od ostalih, a one na prvo mjesto stavljaju francuskog stručnjaka Arsena Wengera.Vodeće svjetske kladionice nude kvotu od 6,00 na to da će Arsen Wenger preuzeti klupu Kraljevskog tima, dok je sljedeće ime jako veliko iznenađenje, a to je nekadašnji igrač Reala Guti koji je kao i Zidane odlučio ostati u svijetu fudbala.

Koliko god da su svi iznenađeni odlaskom Zidana, toliko bi bili iznenađeni eventualnim dolaskom Gutija kao nasljednika. Podsjetimo da se radi o legendi Reala, ali svakako da nije bio ime koje se očekivalo na ovoj listi.Na njega je kvota 6,50 što pokazuje da itekako ima šansi u porteđenju sa Wengerom. Dalje slijedi Mauricio Pochettino sa kvotom od 7, a dobro kotira i Antonio Conte, pa slijede Maurizio Sarri i Joachim Low.

Klupa Real Madirda je trenutno vjerovatno najpoželjniji posao u svijetu fudbala i u narednim danima će biti veoma zanimljivo vidjeti koga će to na kraju odabrati Florentino Perez, ali koliko god to bilo poželjno mjesto sa druge strane će to biti jako stresan i dugotrajan posao jer ekipu Real čeka smjena generacija... Čini se da od ponuđenih izbora najviše šanse imaju Pochettino i Wenger, ali ostaje još da vidimo! Da li je ostalo dovoljno energije u Wengeru za ovaj poduhvat?

Pošalji na: |

Objavi ovaj članak na:
Pokreće Blogger.